Skip to main content
Print Logo
Je gebruikt een oudere browser die wij niet volledig kunnen ondersteunen. Je ervaring met onze site zal niet zo optimaal verlopen vanwege onze focus op prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Overweeg om je browser te vernieuwen als je problemen hebt met onze site. Lees Meer
Wij kijken steeds uit naar meer voorraad!
Als product beschikbaar is
Beschrijving

De American Silver Eagle is de officiële zilver bullion munt van de Verenigde Staten. Het werd voor het eerste uitgegeven door de United States Mint op 24 november 1986. Het is enkel verkrijgbaar in one-troy ounce met een nominale waarde van één dollar en bevat gegarandeerd & troy ounce puur 999 zilver. De inhoud, het gewicht en de zuiverheid worden gecertificeerd door United States Mint. Als aanvulling op de bullion versie, heeft de United States Mint ook een proof versie en een niet-circulerende versie geproduceerd voor muntverzamelaars. De Silver Eagle werd geproduceerd door drie verschillende mints: de Philadelphia Mint, de San Francisco Mint en de West Point Mint hoewel die laatste duidelijk minder munten produceerde dan da anderen.

Het ontwerp van de voorkant was gebaseerd op het design van de 'Walking Liberty' door Adolph A. Weinman die eerst gebruikt werd op de Walking Liberty Half Dollar munt van de Verenigde Staten van 1916 tot 1947. Dit gedurfd design was immers de favoriet van het publiek en inderdaad één van de meest geliefde ontwerpen van de Amerikaanse munten in de moderne tijd, in zilver of enig ander edel metaal. Het ontwerp werd tientallen jaren later opgefrist voor de Silver Eagle. Op de voorkant staat het mintjaar of het jaar van uitgave gegraveerd, samen met het woord LIBERTY en de zin IN GOD WE TRUST.

De achterkant werd ontwerpen door John Mercanti en laat een heroïsche arend zien; de arend heeft een olijftak vast in zijn rechterpoot en pijlen in zijn linkerpoot, als een echo van the 'Great Seal of the United States"; boven de arend zijn er dertien vijfpuntige sterren te zien die de dertien colonies representeren. Op de achterkant staan de zinnen UNITED STATES OF AMERICA, 1 OZ. FINE SILVER ONE DOLLAR en E PLURIBUS UNUM gegraveerd met het muntteken, als dat van toepassing is.

These coins will be shipped to you individually protected in a clear plastic sleeve, in multiples of 20 they will be shipped in a plastic tube.

Specificaties
2545
Verenigde Staten
U.S. Mint
Licht Gebruik
999
Walking Liberty
Arend
1986
40.6
3.2
USD 1
2013
1.00

SKU

2545

Land

Verenigde Staten

Fabrikant

U.S. Mint

Conditie

Licht Gebruik

Zuiverheid

999

Voorzijde

Walking Liberty

Achterzijde

Arend

Eerste Uitgave

1986

Diameter (mm)

40.6

Gemiddelde Dikte (mm)

3.2

Wettig Betaalmiddel

USD 1

Jaar

2013

Metaal Gewicht (ozt)

1.00
Beoordelingen