Skip to main content
Print Logo
Je gebruikt een oudere browser die wij niet volledig kunnen ondersteunen. Je ervaring met onze site zal niet zo optimaal verlopen vanwege onze focus op prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Overweeg om je browser te vernieuwen als je problemen hebt met onze site. Lees Meer
Wij kijken steeds uit naar meer voorraad!
Als product beschikbaar is
Beschrijving

De nieuwe Silver Shield Pieces of Eight geven een fysieke weergave van de dodelijke geschiedenis van zilver. Praedatum In Mundo betekent "Een Roofzuchtige Wereld" en staat voor de strijd van de mens tegen de natuur om dit zeldzame edelmetaal te kunnen winnen, maar ook voor het gewelddadige conflict tussen beschavingen om de macht te houden over de schat van de wereld.

De zee en de lucht in de achtergrond van deze Silver Shield Pieces of Eight staan voor de verraderlijke zee die al veel levens heeft opgeëist van hen die op zoek waren naar deze stralende schat. Deze plak heeft een lagere rand dat door de Azteken is geïnspireerd. Dit vertegenwoordigt de machtige Inheemse Amerikaanse keizerrijken die al ver voor Europese ontdekking waren ontstaan. De Azteken, de Maya's, de Inca's en vele andere Inheemse Stammen van Amerika overwonnen de Amerika's en verspreidden hun macht over het Westerlijk Halfrond. Totdat er een nieuwe roofzuchtige macht in de nieuwe wereld kwam...

De Spaanse Conquistadors brachten het Christendom, brute tactieken en nog belangrijker; ziektes, om te winnen van de inheemse populatie en stalen hun natuurlijke welvaart. De acht zwaarden van de Silver Shield Pieces of Eight representeren de 8 grote koloniale machten die talloze oorlogen vochten om de wereld te domineren: Spanje, Engeland, Frankrijk, Portugal, Denemarken en Nederland. Deze koloniale oorlogszucht gaat tot op de dag van vandaag door met de oorlogen om hulpbronnen in het Midden Oosten en Azië.

Het maakt niet uit hoe machtig een natie of rijk was, op de open zee werden ze allemaal slachtoffer van een nieuwe roofzuchtige macht, de Piraat. Ondanks de zeer slechte reputatie van de piraten, hadden ze een zeer egalitaire code onder zich. Het geeft ons een sterk voorbeeld van een echte democratie die de moderne Amerikaanse democratie ten schande brengt. Piraten stemden niet alleen direct voor hun kapitein, maar ze hadden ook de macht om hun kapitein op elk moment af te zetten. Piraten hadden goede arbeidsvoorwaarden waarin stond dat als een piraat kreupel zou worden of een ledemaat zou verliezen tijdens hun dienst, ze 800 stukken van Acht zouden krijgen uit de algemene voorraad.

De Silver Shield Pieces of Eight is gemaakt naar het voorbeeld van de oorspronkelijke Spaanse Dollar of Eight Reales munt. Net als op de oorspronkelijke Spaanse Dollar staan de twee pilaren van Hercules erop die zijn versierd met het vroege manifest destiny motto van het Spaanse Rijk, PLVS VLTR, of "verder voorbij". Voor vele jaren in de vroege Amerikaanse geschiedenis werd de Spaanse Dollar gebruikt als officiële valuta in de nieuwe koloniën. De oorspronkelijke Spaanse Dollar was een one ounce zilveren munt en werd op waarde geschat van acht realen. Dit "stuk van acht" kan verdeeld worden in halven (vier realen) of kwarten (twee realen), net zoals we dat doen met moderne dollars. Deze "stukken van acht" waren ook de reden waarom de aandelenmarkt honderden jaren lang aandelen ging verhandelen die in 1/8 waren gemeten, tot de decimalisering in 2001.

Net als bij de oorspronkelijke Spaanse Dollar kan je de Silver Shield Pieces of Eight alleen met veel moeite en sterk gereedschap in acht stukken verdelen. Anders dan bij de oorspronkelijke Spaanse Dollar hebben de Silver Shield Pieces of Eight een unieke achterkant waar de puurheid en het gewicht (8) 1/8 oz op staat van de pure zilveren stukken van de 1 ounce pure zilveren slag. Als het je toch lukt om dit in acht stukken te verdelen, zou elk achtste stuk een uniek koloniaal machtszwaard op de voorkant hebben.

In multiples of 20 this round will ship in a tube.

Specificaties
3982
Verenigde Staten
Silver Shield
Licht Gebruik
999
Piratendoodshoofd met acht handvaten van een zwaard, een Aztek rand en de woorden "Praedatum in Mundo"
Gestileerde zwaarden met vlammen en de woorden "Silver Shield 1/8 oz 999 AG"
2015
1.00

SKU

3982

Land

Verenigde Staten

Fabrikant

Silver Shield

Conditie

Licht Gebruik

Zuiverheid

999

Voorzijde

Piratendoodshoofd met acht handvaten van een zwaard, een Aztek rand en de woorden "Praedatum in Mundo"

Achterzijde

Gestileerde zwaarden met vlammen en de woorden "Silver Shield 1/8 oz 999 AG"

Eerste Uitgave

2015

Metaal Gewicht (ozt)

1.00
Beoordelingen