Skip to main content
Print Logo
Je gebruikt een oudere browser die wij niet volledig kunnen ondersteunen. Je ervaring met onze site zal niet zo optimaal verlopen vanwege onze focus op prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Overweeg om je browser te vernieuwen als je problemen hebt met onze site. Lees Meer
Wij kijken steeds uit naar meer voorraad!
Als product beschikbaar is
Beschrijving

Deze baren zijn gemaakt van de gezonken schatten uit de S.S Gairsoppa die van de zeebodem zijn gehaald door de Odyssey Marine Exploration.

De SS Gairsoppa was een stalen Brits stoomvrachtschip dat gemaakt is en te water werd gelaten in 1919. Waarschijnlijk is het schip vernoemd naar de Gersoppa watervallen in India. Het schip was eigendom van de British India Steam Navigation Company Ltd uit Londen. Het was een vrachtschip voor burgergoederen tot het werd aangeworven als vrachtschip voor oorlogsbenodigdheden.

Tijdens een bevoorradingstocht die in december 1940 begon was het schip beladen met zilverstaven, ruwijzer en thee. Ze voeren van Calcutta, India naar Engeland. De Gairsoppa voer om de Kaap in Zuid-Afrika naar de Zuid-Atlantische Oceaan. Hier kwam het schip samen met de vloot andere bevoorradingsschepen onder Kapitein Gerald Hyland bij de haven van Freetown in Sierra Leone. Vanaf daar zou het schip naar Galway, Ierland varen waar de lading zou worden gelost.

Maar niet lang na het wegvaren van Sierra Leone kwam de vloot terecht in een zware storm met hoge golven, middenin de Atlantische Oceaan. De kool van Gairsoppa begon op te raken en het schip moest zich scheiden van de rest van de vloot om een directere route naar Galway te nemen. Daar is de Gairsoppa nooit aangekomen.

Op 16 februari 1941, werd de S.S Gairsoppa gespot door een Duits Focke-Wulf Fw 200 vliegtuig. Op 17 februari werd het schip getorpedeerd door een Duitse duikboot met de naam U-101, onder leiding van Ernst Mengersen en zonk vervolgens waardoor 85 zeelieden kwamen te overlijden. 1 reddingsboot onder de leiding van de tweede officier R. H. Ayres kon ontsnappen met 6 andere bemanningsleden, maar alleen Ayres werd nog levend op zee gevonden nadat de boot was gekapseisd.

Bijna 70 jaar lang lag de Gairsoppa op de bodem van de zee, bijna 5 km diep in de Atlantische Oceaan, ongeveer 500 km ten Zuidwesten van de Ierse kust. Na een aantal gefaalde pogingen om een bergingsteam bij elkaar te zoeken kon de Odyssey Marine Exploration uit Florida op 26 september 2011 de identiteit en locatie van de Gairsoppa bevestigen. De opruiming begon op 23 juli 2013 en er werd 61 ton zilveren bullion boven water gehaald. De meerderheid van het zilver (3 van de 4 aandelen) waren .915 pure Dore (gedeeltelijk verfijnde) baren.

Dit is je kans om een eigen stukje geschiedenis te bezitten. Er is maar een gelimiteerde oplage van deze 10 oz baren gemaakt, waardoor ze waarschijnlijk snel uitverkocht zijn!

The bar you receive may be tarnished, or in used condition.

Specificaties
2990
Verenigde Staten
Sunshine Minting
Licht Gebruik
999
De woorden "Certified Gairsoppa Shipwreck Silver 10 Troy Ounce 999 Fine Silver" en het serienummer van de baar
Een profielzicht van de SS Gairsoppa in de 1920s en de woorden "SS Gairsoppa February 17, 1941" (de datum waarop het schip zonk)
10.00
Ja

SKU

2990

Land

Verenigde Staten

Fabrikant

Sunshine Minting

Conditie

Licht Gebruik

Zuiverheid

999

Voorzijde

De woorden "Certified Gairsoppa Shipwreck Silver 10 Troy Ounce 999 Fine Silver" en het serienummer van de baar

Achterzijde

Een profielzicht van de SS Gairsoppa in de 1920s en de woorden "SS Gairsoppa February 17, 1941" (de datum waarop het schip zonk)

Metaal Gewicht (ozt)

10.00

Certificaat

Ja
Beoordelingen